Tunt hår på kroppen kan vara svårt att bli av med

När man vill bli av med sitt onödiga kroppshår så kan vissa göra vad som helst för att få bort det, ett exempel till hårborttagning är en hårborttagningskräm. Den hjälper till genom att skapa en kemisk reaktion, krämen gör så att hårstråna löser upp sig och håret reagerar då på krämen genom att gå av. Krämen luktar illa och man ska inte ha den på kroppen för länge eftersom att huden också kan reagera på krämen. Det kan även vara risk för allergiska reaktioner, så om man vill använda den i ansiktet så ska man inte börja med att prova den i ansiktet innan man säkert vet om man tål krämen eller inte. Dessutom är inte krämen alltid lyckosam på personer med mycket ljust tunt hår. Av någon anledningen sitter dessa typer av hår hårdare än traditionella svarta hårstrån.